Cocoblogi
Ajankohtaisia asioita meiltä ja maailmalta
Puu ja sen varjo
10.01.2013

Viestinnän kuuminta hottia on nykyään yrityksen luonne (Corporate Character). Siitä puhuu muun muassa IBM puhuessaan yrityksen viestinnästä, markkinoinnista ja brändistä. Yrityksen luonne on kuin puu, ja maine on vain sen varjo.

Tässä maailmassa pärjäävät yritykset, jotka maineen sijaan keskittyvät puuhun eli omaan ytimeensä. Puun ytimessä ovat yrityksen arvot ja uskomukset, jotka on luotu yhdessä ja jaetaan koko henkilöstön kanssa. Ne tekevät yrityksestä ainutlaatuisen ja erottavat sen muista.

Miten puu saadaan elämään? Ekosysteemi saadaan viheriöimään jakamalla näitä arvoja ja uskomuksia – ei pelkästään oman henkilöstön kanssa, vaan myös kaikkien kumppanien, asiakkaiden ja suuren yleisön kanssa. Heidät tulisi saada mukaan näkemään, kokemaan, toimimaan ja lopulta jakamaan tätä sanomaa muiden kanssa.

Kun keskitytään maineeseen, mietitään sitä, mitä muut meistä ajattelevat. Kun keskitytään yrityksen luonteeseen, suuntaamme huomiomme siihen, mitä me itsestämme ajattelemme ja mihin uskomme ja miten toimimme.

Voimavarat organisaatioissa kannattaisi nyt keskittää siihen, miten yhdessä luomme yritykselle merkitystä. Vain merkityksen kautta saadaan aikaan tuloksia ja ihmiset mukaan – osallistumaan ja sitoutumaan pitkällä aikavälillä. Uuden vuoden nyt alkaessa on hyvä miettiä omia priorisointeja. Myös viestinnässä on oleellista olennaisen kiteyttäminen, avainviesteihin keskittyminen ja niiden toistaminen kaikessa toiminnassa. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu.

Kaija
Kaija Langenskiöld, VTM
Toimitusjohtaja, partneri
|

Kommentit